Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g  (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka gotowana wieprzowa 60g (SOJ)
  • Pomidor 50g
  • Salata 
  • Jabłko 150g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Fasolka  po bretonsku 200g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 g
Przejdź do treści