Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kasza jeczmienna na mleku 0.3l  (glu mleko)
  • Pieczywo mieszane 70g ( glu)
  • Bułka pszenna 50g ( glu)
  • Polędwica drobiowa 30g (soja, sel)
  • Ogórek konserwowy 50g Liść sałaty
  • Kakao na mleku 0.25l (glu mleko)
  • Salceson ozorowy 30g (soja, sel)

– Obiad

  • Zupa krem z białych warzyw 0.3l (glu śmiet sele)
  • Gołąbek bez zawijania 100g ( seler)Sos pomidorowy 80ml ( glu śmietana)
  • Ziemniaki z zieleniną 200gs
  • Sur z selera i jabłka 75g( seler)
  • Brokuł Got 75
  • Kompot z owoców 0.25l
Przejdź do treści