Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kasza jeczmienna na mleku 0.3l (glu mleko)
- Pieczywo mieszane 70g ( glu)
- Bułka pszenna 50g ( glu)
- Polędwica drobiowa 30g (soja, sel)
- Ogórek konserwowy 50g Liść sałaty
- Kakao na mleku 0.25l (glu mleko)
- Salceson ozorowy 30g (soja, sel)

– Obiad
- Zupa krem z białych warzyw 0.3l (glu śmiet sele)
- Gołąbek bez zawijania 100g ( seler)Sos pomidorowy 80ml ( glu śmietana)
- Ziemniaki z zieleniną 200gs
- Sur z selera i jabłka 75g( seler)
- Brokuł Got 75
- Kompot z owoców 0.25l
