Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE )
- Szynka żywiecka drobiowa 60g (SEL ,SOJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan

Dieta podstawowa 10-18 lat
– Obiad
- Zupa brokulowa 300ml (SEL)
- Kotlet sojowy 100g (SEL, SOJ)
- Sos pomidorowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Kalafior gotowany 75g
- Surówka z ogórka kiszonego 75g
- Kompot owocowy z /c 250ml
- Podwieczorek
- Galaretka owocowa 200g
