Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE )
  • Szynka żywiecka drobiowa 60g (SEL ,SOJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Banan 

Dieta podstawowa 10-18 lat

– Obiad

  • Zupa brokulowa 300ml (SEL)
  • Kotlet sojowy 100g (SEL, SOJ)
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Surówka z ogórka kiszonego 75g
  • Kompot owocowy z /c 250ml 
  • Podwieczorek 
  • Galaretka owocowa 200g
Przejdź do treści