Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Salata
  • Banan 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa chłodnik ogórkowy 300 ml (MLE)
  • Makaron 200 g (GLU,JAJ)
  • Sos bolognese 150 ml (GLU SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot z owoców 250 ml 
Przejdź do treści