Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Salata
- Banan 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa chłodnik ogórkowy 300 ml (MLE)
- Makaron 200 g (GLU,JAJ)
- Sos bolognese 150 ml (GLU SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców 250 ml
