Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50 g 
  • Sałata
  • Arbuz 250 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (GLU, SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki  200 g
  • Sałata z jogurtem 75 g 
  • Warzywa gotowane 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content