Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Ogórek zielony 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g

– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (GLU, SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
