Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Botwinka z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ,SEL)
  • Jajka gotowane 100g (JAJ)
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Mizeria z jogurtem 75 g (MLE)
  • Marchewka gotowana 75 g
  • Kompot  owocowy 250 ml
Skip to content