Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie 

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml
  • Pieczywo razowe 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g

– II śniadanie 

  • Jogurtowy naturalny 150 g (MLE)



Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie 

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Gulasz wieprzowy 150 g (GLU,MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Surówka z buraków czerwonych 75g 
  • Surówka bułgarska 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 

– Podwieczorek

  • Sok pomidorowy 200 ml 
Skip to content