Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml
- Pieczywo razowe 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
– II śniadanie
- Jogurtowy naturalny 150 g (MLE)
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Gulasz wieprzowy 150 g (GLU,MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Surówka z buraków czerwonych 75g
- Surówka bułgarska 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
– Podwieczorek
- Sok pomidorowy 200 ml