Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB, JAJ GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos jogurtowy ziołowy 80 ml (GLU MLE)
- Brokuł gotowany 75g
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Kompot owocowy 250 ml