Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo graham 90 g (GLU)
- Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Serek śmietankowy 70 g (MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– II Śniadanie
- Jogurt naturalny 150 g (MLE)
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU SOJ)
- Udko z kurczaka z kością 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU MLE)
- Kapusta czerwona zasmażana 75g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml