Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie 

  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 90 g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Serek śmietankowy 70 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 g (MLE)

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU SOJ)
  • Udko z kurczaka z kością 200g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Kapusta czerwona zasmażana 75g
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content