Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna z zieleniną 70 g (JAJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa z dyni z grzankami 300 ml (GLU,SEL)
- Filet z kurczaka panierowany 100 g (JAJ GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos śmietankowy 80 ml (GLU MLE)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kalafior gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml