Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g(GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 30 g ( SEL)
  • Serek kanapkowy 30 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 200 g

Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 (GLU,SEL)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Sos mięsno -warzywny 150 ml (GLU,SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content