Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g(GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Szynka drobiowa 30 g ( SEL)
- Serek kanapkowy 30 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 200 g
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa ziemniaczana 300 (GLU,SEL)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Sos mięsno -warzywny 150 ml (GLU,SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml