Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 50g (GLU)
- Pieczywo graham 70g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Serek twarogowy 30 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30 g(SEL)
- Pomidor 50 g
- Salata
– II Śniadanie
- Kisiel b/c 200 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL)
- Kotlet jajeczny 100 g (JAJ, GLU)
- Ziemniakami 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
- Salata z jogurtem 75 g (MLE)
- Brokuł gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
