Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c  250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 50g (GLU)
  • Pieczywo graham 70g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Serek twarogowy 30 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 30 g(SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Salata

– II Śniadanie

  • Kisiel b/c 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL)
  • Kotlet jajeczny 100 g (JAJ, GLU)
  • Ziemniakami  200 g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Salata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Brokuł gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content