Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa  mleczna 300 ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Ser biały 30g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 30 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Salata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU)
  • Pieczeń wieprzowa 100 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Buraczki got 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Przejdź do treści