Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Ser biały 30g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Salata
- Mandarynka 150 g

– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (GLU)
- Pieczeń wieprzowa 100 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Buraczki got 150 g
- Napój owocowy 250 ml
