Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 30g  (SEL)
  • Ser żółty 30g (MLE)
  • Papryka konserwowa 50g 
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (SEL)
  • Udko z pieca 100g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Surowka z selera i jabłka 75g (SEL)
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250 ml  
Przejdź do treści