Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30g (SEL)
- Ser żółty 30g (MLE)
- Papryka konserwowa 50g
- Salata
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (SEL)
- Udko z pieca 100g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU, MLE)
- Surowka z selera i jabłka 75g (SEL)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
