Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Ryż na mleku 0.3l (mleko)
- Pieczywo mieszane 120g (glu)
- Masło 20g (mleko)
- Ser topiony 30g (mleko)
- Szynka drobiowa 30g (soja seler)
- Papryka kons 50g
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad
- Zupa koperkowa (seler)
- Udko drobiowe z pieca z kością 200g (seler)
- Sos pietruszkowy 80ml ( glu śmie)
- Ziemniaki z ziel 200g
- Sałata z jogurtem 75g ( mleko)
- Kalafior Got ( 75g)
- Kompot z owoców mrożonych 0.25l
