Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Ryż na mleku 0.3l (mleko)
  • Pieczywo mieszane 120g (glu)
  • Masło 20g (mleko)
  • Ser topiony 30g (mleko)
  • Szynka drobiowa 30g (soja seler)
  • Papryka kons 50g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad

  • Zupa koperkowa  (seler)
  • Udko drobiowe  z pieca z kością 200g (seler)
  • Sos pietruszkowy 80ml ( glu śmie)
  • Ziemniaki z ziel 200g
  • Sałata z jogurtem 75g ( mleko)
  • Kalafior Got ( 75g)
  • Kompot z owoców mrożonych 0.25l
Przejdź do treści