Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka bartnika drobiowa 60g (SEL, SOJ)
- Papryka konserwowa 50g
- Salata
- Jabłko 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa żurek z ziemniakami 300ml (GLU)
- Kotlet mielony z pieca 90 g (SEL,SOJ)
- Ziemniakami z zieleniną 200g
- Sos potrawkowy 80ml (GLU, MLE)
- Surówka z ogórka kiszonego 75g
- Marchew gotowana zasmażana 75g
- Kompot owocowy 250ml
