Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno -warzywna 70 g ( SEL)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Bitka wieprzowa duszona w ziołach 100g (SEL)
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot Owocowy 250 ml 
Skip to content