Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g ( SEL)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Bitka wieprzowa duszona w ziołach 100g (SEL)
- Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot Owocowy 250 ml