Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty 300g 
  • Filet rybny z pieca 100g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Surówka z marchwi 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
  • Jablko 150g 

– Kolacja

  • Herbata czarna z/c 250ml
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło roślinne 20g (MLE)
  • Twarożek 70g (MLE)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Dodatkową kolacja 
  • Jogurt owocowy 250ml  (MLE)
Przejdź do treści