Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty 300g
- Filet rybny z pieca 100g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
- Kalafior gotowany 75g
- Surówka z marchwi 75g
- Kompot owocowy 250ml
- Jablko 150g

– Kolacja
- Herbata czarna z/c 250ml
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło roślinne 20g (MLE)
- Twarożek 70g (MLE)
- Ogórek zielony 50g
- Salata
- Dodatkową kolacja
- Jogurt owocowy 250ml (MLE)
