Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (Ml)
  • Kawa zbożowa 250 ml (Gl, Ml)
  • Pieczywo mieszane 120 g (Gl)
  • Szynka  35g (Gr)
  • Jajko got.  25g (Ja)
  • Masło 20g ( Ml)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (So,Se)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką  250 g (Gl,Ja,Se)
  • Kapustka kiszona surówka 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content