Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (Ml)
- Kawa zbożowa 250 ml (Gl, Ml)
- Pieczywo mieszane 120 g (Gl)
- Szynka 35g (Gr)
- Jajko got. 25g (Ja)
- Masło 20g ( Ml)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2023/11/xsniadanie_20_11.jpg.pagespeed.ic.5Q67h0RpW3.jpg)
– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (So,Se)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g (Gl,Ja,Se)
- Kapustka kiszona surówka 150 g
- Napój owocowy 250 ml
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2023/11/xobiad_20_11.jpg.pagespeed.ic.ewZZx_xhHO.jpg)