Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka prażona 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Kaszanka z cebulką 100 g (GLU)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g 
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content