Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka prażona 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Kaszanka z cebulką 100 g (GLU)
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml