Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE )
- Szynka gotowana 60g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Salata
- Mandarynka 150 g

– Obiad
- Zupa krupnik z ziemniakami 300 ml (SEL,GLU)
- Omlet mięsny 100 g (SEL,JAJ,GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos potrawkowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z kapusty po żydowsku 75g (MLE)
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
