Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE )
  • Szynka gotowana 60g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g
  • Salata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik z ziemniakami 300 ml (SEL,GLU)
  • Omlet mięsny 100 g (SEL,JAJ,GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos potrawkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka z kapusty po żydowsku 75g (MLE)
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content