Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Mussle na  mleczna 300ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g
  • Pomidor 50g
  • Sałata Gruszka 200g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300ml (GLU, SEL)
  • Gołąbek w kapuście 200g (SEL)
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z selera z zieloną pietruszką 150g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content