Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Makaron na mleku 0.3l (glu jajko mleko)
  • Pieczywo mieszane 120g ( glu)
  • Pasta jajeczna z  koperkiem 70g ( jajko)
  • Ogórek ziel (50g) Liść  sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mleko)

– Obiad

  • Krupnik z ziem 0.3l  (glu seler)
  • Pulpet rybny 90g (glu jajo ryba)
  • Sos grecki 150ml (seler)
  • Ziemniaki z ziel 200g
  • Warzywa Got 75g
  • Kompot z owoców mrozonych 0.25l
Przejdź do treści