Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Makaron na mleku 0.3l (glu jajko mleko)
- Pieczywo mieszane 120g ( glu)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70g ( jajko)
- Ogórek ziel (50g) Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mleko)

– Obiad
- Krupnik z ziem 0.3l (glu seler)
- Pulpet rybny 90g (glu jajo ryba)
- Sos grecki 150ml (seler)
- Ziemniaki z ziel 200g
- Warzywa Got 75g
- Kompot z owoców mrozonych 0.25l
