Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser grani 30 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Udko z kością 200 g
- Sos 80ml (GLU)
- Surówka z ogórków kiszonych 75 g
- Marchewka gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml