Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser grani 30 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Udko z kością 200 g
  • Sos 80ml (GLU)
  • Surówka z ogórków kiszonych 75 g 
  • Marchewka gotowana 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content