Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Polędwica drobiowe 60g (SEL)
  • Dżem 30g 
  • Salata
  • Banan 150g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (SEL, GLU)
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem 100g
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Surówka z kiszonej kapusty 75g
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści