Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Truskawki 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos jogurtowy -ziołowy 8 ml (GLU)
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml