Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Kotlet jajeczno-warzywny 90 g (GLU,JAJ)
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Surówka z ogórków kiszonych 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content