Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Serek śmietankowy 70 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g

– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (SEL)
- Kotlet sojowy z warzywami 100 g ( GLU, JAJ,SOJ)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU,MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
