Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Serek śmietankowy 70 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (SEL)
  • Kotlet sojowy z warzywami 100 g ( GLU, JAJ,SOJ)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści