Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
– Śniadanie
Dieta podstawowa
- Zupa mleczna 300 ml (Gl, Ja,Ml)
- Kawa zbożowa 250 ml (Gl, Ml)
- Pieczywo pszenne 120 g (Gl)
- Szynka drobiowa 60 g (Gr)
- Masło 20 g (Ml)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko prażone 120 g
– Obiad
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
- Zupa grysikowa 300 ml (Gl, Se)
- Medaliony mięsne z pieca 100g (Gl, Ja, Se)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pietruszkowa 80ml (Gl)
- Kalafior 75g
- Surówka colesław 75g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml