Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

– Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Zupa mleczna 300 ml (Gl, Ja,Ml)
  • Kawa zbożowa 250 ml (Gl, Ml)
  • Pieczywo pszenne 120 g (Gl)
  • Szynka drobiowa 60 g (Gr)
  • Masło 20 g (Ml)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko prażone 120 g

– Obiad

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

  • Zupa grysikowa 300 ml (Gl, Se)
  • Medaliony mięsne z pieca 100g (Gl, Ja, Se)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pietruszkowa 80ml (Gl)
  • Kalafior 75g
  • Surówka colesław 75g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml
Skip to content