Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE))
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Ogórek kiszony 50g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
- Udko z pieca 100 g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z selera i marchwi 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml