Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE))
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek kiszony 50g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g
Oplus_0

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
  • Udko z pieca 100 g
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z selera i marchwi 75 g
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Oplus_0
Skip to content