Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Pasta mięsna 70 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ogórek konserwowy 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami 300 ml (SOJ,SEL)
  • Makaron got.200 g (GLU,JAJ)
  • Sos bolognese 150 ml (GLU)
  • Kalafior gotowany 150g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content