Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU, MLE)
- Polędwica sopocka 50 g (SOJ, SEL)
- Dżem 30g
- Salata
- Banan 150 g

– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SOJ, SEL)
- Makaron 200g (GLU, JAJ)
- Sos boloński 150 g (GLU)
- Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
- Kompot owocowy 250 ml
