Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU, MLE)
  • Polędwica sopocka 50 g (SOJ, SEL)
  • Dżem  30g 
  • Salata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SOJ, SEL)
  • Makaron 200g (GLU, JAJ)
  • Sos boloński 150 g (GLU)
  • Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content