Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna -kaszka manna 300ml (MLE, GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Ser topiony 30 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30g (SEL)
- Ogórek konserwowy 50g
- Sałata
- BANAN 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU, SEL)
- Udko luzowane duszone 200g (SEL)
- Sos pieczeniowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kapusty białej 150g
- Napój owocowy 250ml
