Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa  mleczna -kaszka manna 300ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Ser topiony 30 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30g (SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Sałata
  • BANAN 150g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU, SEL)
  • Udko luzowane duszone 200g (SEL)
  • Sos pieczeniowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z kapusty białej 150g
  • Napój owocowy 250ml
Przejdź do treści