Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 220g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata 
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa ogórkowa  300ml  (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ, RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos chrzanowy 80 ml (MLE SEL)
  • Surowka colesława 75g ( MLE)
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści