Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 220g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa ogórkowa 300ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ, RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos chrzanowy 80 ml (MLE SEL)
- Surowka colesława 75g ( MLE)
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
