Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna musli 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 60 g (MLE)
- Miód 25 g
- Liść sałaty
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (SEL GLU)
- Kotlet jarski z soja i warzywami 150 g (SOJ,GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml