Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna musli 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g  (MLE)
  • Ser żółty 60 g (MLE)
  • Miód 25 g
  • Liść sałaty 
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (SEL GLU)
  • Kotlet jarski z soja i warzywami 150 g (SOJ,GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content