Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE, GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa drobiowa 60g (SEL)
- Dżem 30g
- Salata
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (GLU SEL)
- Kluski łyzka kladzione z szynką 300ml (GLU,SEL)
- Surowka z kapusty po żydowsku 75g
- Brokuł gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
