Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa szynkowa drobiowa 60g (SEL)
  • Dżem 30g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (GLU SEL)
  • Kluski łyzka kladzione z szynką 300ml (GLU,SEL)
  • Surowka z kapusty po żydowsku 75g
  • Brokuł  gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści