Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
- Makaron 200 g (GLU, JAJ)
- Sos śmietanowo- szpinakowy z kurczakiem 100g/80ml (GLU, MLE)
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml