Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 60g (SOJ, SEL )
- Pomidor 50g
- Salata
- Jablko surowe

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Udko z kurczaka 100g (SOJ)
- Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
- Salata z jogurtem 75g (MLE)
- Fasolka szparagowa 75g (SOJ)
- Kompot owocowy 250ml
