Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 60g (SOJ, SEL )
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Jablko surowe 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Udko z kurczaka 100g (SOJ)
  • Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
  • Salata z jogurtem 75g  (MLE)
  • Fasolka szparagowa 75g (SOJ)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści