Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa śląska 80 g (SEL)
  • Keczup 10 g (GLU)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 250 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką 300 g (GLU, SEL, JAJ)
  • Sałatka szwedzka 75 g 
  • Surówka z buraków czerwonych 75g 
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml 
Skip to content