Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kiełbasa śląska 80 g (SEL)
- Keczup 10 g (GLU)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 300 g (GLU, SEL, JAJ)
- Sałatka szwedzka 75 g
- Surówka z buraków czerwonych 75g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml