Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta podstawowa.

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Serek śmietankowy 30 g (MLE)
  • Szynka 30 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa krem z cukini 300 ml (GLU,SEL)
  • Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content