Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Serek śmietankowy 30 g (MLE)
- Szynka 30 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa krem z cukini 300 ml (GLU,SEL)
- Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU,MLE)
- Brokuł gotowany 75g
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Kompot owocowy 250 ml