Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Papryka 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa żurek z ziemniakami 300 ml (SEL, GLU)
  • Kotlet mielony 90 g (GLU, SOJ,JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU, MLE)
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Surówka szwedzka 75 g 
Przejdź do treści