Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Papryka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa żurek z ziemniakami 300 ml (SEL, GLU)
- Kotlet mielony 90 g (GLU, SOJ,JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos potrawkowy 80ml (GLU, MLE)
- Marchew gotowana 75 g
- Surówka szwedzka 75 g
