Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 ml (SEL SOJ)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
  • Sos 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka Colesław 75g
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content