Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka z indyka 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,JAJ,SEL)
  • Udko drobiowe duszone 200 g
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z kapusty czerwonej 75g
  • Fasolka szparagowa got 75 g
  • Napój owocowy
Skip to content