Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE )
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
- Serek śmietankowy 30 g (MLE)
- Ogórek zielony 50 g
- Salata
- Gruszka 150 g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU)
- Udko z kurczaka z kością 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80ml
- Surówka z kapusty czerwonej 75g (MLE)
- Kalafior gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml
