Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU,MLE )
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
  • Serek śmietankowy 30 g (MLE)
  • Ogórek zielony 50 g
  • Salata
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU)
  • Udko z kurczaka z kością 200g
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos cytrynowy 80ml
  • Surówka z kapusty czerwonej 75g (MLE)
  • Kalafior gotowany 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content