Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsna 70 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata Gruszka świeża 200
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony 300 ml (SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Filet drobiowy panierowany 100 g (SEL)
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Sos pieczarkowy 80 ml
- Napój owocowy 250 ml