Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsna 70 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata  Gruszka świeża 200

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Filet drobiowy panierowany 100 g (SEL)
  • Surówka z kapusty białej 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Sos pieczarkowy 80 ml 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content