Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU ,MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Zupa pieczarkowa z makaronem 300ml (GLU)
- Filet rybny gotowany z pieca 100g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80ml (GLU MLE)
- Brokuł gotowana 75g
- Surówka bułgarska 75g
- Kompot owocowy 250ml
- Podwieczorek
- Sos pomidorowy 200ml
