Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa krem z brokułów z grzankami 300ml  (GLU , MLE)
  • Kotlet jarski z Kasza i warzywami 100g (GLU JAJ, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 75g  (SEL)
  • Salata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści