Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE,GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa krem z brokułów z grzankami 300ml (GLU , MLE)
- Kotlet jarski z Kasza i warzywami 100g (GLU JAJ, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pomidorowy 80ml (GLU)
- Fasolka szparagowa 75g (SEL)
- Salata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250ml
