Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 200g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
  • Omlet mięsny 100 g (SEL JAJ)
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content