Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Ogórek zielony 50 g
- Sałata
- Jabłko 200g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
- Omlet mięsny 100 g (SEL JAJ)
- Ziemniaki 200g
- Surówka Colesław 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Kompot z owoców 250 ml