Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Papryka zielona 50 g
- Sałata
- Banan 200 g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Fasolka po bretońsku 300g (GLU, SEL SOJ)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 g
