Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta podstawowa.

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna kaszka manna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 250 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
  • Ziemniaki  200g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content