Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna kaszka manna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
- Ziemniaki 200g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml